18.06.2019 Komentari: 0

Kako se rešiti spuštenih kapaka

U današnje vreme estetska hirurgija je toliko uznapredovala da ne postoji problem koji ne može da reši na brz i lak način i to sa minimalnim periodom oporavka i vidljivim tragovima. 

Neke od najčešćih operacija obavljaju se na licu iz različitih razloga. Estetska hirurgija može da pomogne ne samo u otklanjanju estetskih problema i nezadovoljstava sopstvenim izgledom, već se njoj okreću i ljudi koji imaju određene smetnje poput otežanog disanja usled devijacije nosa ili problema sa vidom, ukoliko su vam spusteni kapci.


Operacija kapaka je jedna od čestih intervencija kada je u pitanju estetska hirurgija, a ova procedura je izuzetno jednostavna i kratkog trajanja, s obzirom da predstavlja minimalno invazivnu metodu. Spusteni kapci utiču na to da vaše oči izgledaju umorno, bez sjaja i svežine, što će vam oduzeti mladalački izgled, a takođe mogu uticati i na kvalitet vida, pogotovo ako su spusteni kapci vaš problem duže vreme.


Ukoliko znate da genetski imate predispoziciju da vam se pojave spusteni kapci, možete pokušati sa određenim vežbama i prirodnim načinima za jačanje mišića i poboljšanje elastičnosti kože kapaka, ali ako su vam se već pojavili spusteni kapci – jedan od brzih i lakih načina za otklanjanje ovog problema jeste procedura koju pruža estetska hirurgija - operacija kapaka!


Kako nastaju spusteni kapci i kako prepoznati ovaj problem?


Osim pomenute genetike, na pojavu spuštenih kapaka utiču i drugi faktori, a jedan od glavnih jeste taj što je na ovom delu tela koža najtanja, te najpre izgubi svojstvo elastičnosti. Što je koža starija – to joj se smanjuje mogućnost za proizvodnju kolagena koji je zaslužan za njenu elastičnost i regeneraciju, a na kapcima i oko očiju je ovo posebno vidljivo i izraženo ne samo u vidu bora oko očiju (koje nastaju među prvima), već se nekim ljudima pojavljuju i spusteni kapci. Takođe, kao uzroci javljaju se određene povrede očiju, oslabljeni mišići i vezivno tkivo na kapcima, određeni zdravstveni problemi, zatim stvaranje masnih naslaga usled nepravilne ishrane, pušenje i alkohol, pa čak i hroničan umor, previše sunčanja bez adekvatne zaštite, kao i gravitacija mogu uticati na to da vam se pojave spusteni kapci u nekom periodu života!


Gornji spusteni kapci lako se prepoznaju po veoma malom razmaku između obrva i kapka, zbog čega je i sam izgled oka drugačiji, te može doći i do pogoršanja vida, a što se tiče donjih kapaka – problem je uočljiv uglavnom u vidu jastučića i opuštene kože ispod očiju. Ovome su izloženi podjednako i muškarci i žene različite starosne dobi, a operacija kapaka je korak na koji se odlučuju najčešće osobe između 30 i 40 godina. S obzirom da je kvalitetno urađena operacija kapaka način da se rešite skoro zauvek ovog problema - nemojte se dvoumiti oko toga da li je operacija kapaka idealno rešenje za vas, već budite uvereni u to da će estetska hirurgija učiniti da se prolepšate i podmladite, a ujedno će i poboljšati vaš vid!


Kako se izvodi postupak blepharoplastika odnosno operacija kapaka?


Manje je poznato da se operacija kapaka stručno naziva blefaroplastika, a tokom ovog postupka otklanja se višak kože sa donjih i gornjih kapaka, zajedno ili po potrebi odvojeno. Osim uklanjanja viška kože, vrši se i oblikovanje, skidanje masnih naslaga sa kapaka, ali morate znati da se ovom intervencijom ne možete rešiti drugih znakova starenja. Zato se često operacija kapaka izvodi zajedno sa intervencijama poput čeonog i face lifting-a, podizanja obrva, korekcija bora, lipofilinga lica i drugih operacija na licu.


Kada je estetska hirurgija u pitanju, jedan od najvažnijih preduslova za postizanje najboljih mogućih rešenja jeste otvoren razgovor sa odabranim stručnim hirurgom, koji će otkloniti sve sumnje i nedoumice, te odgovoriti na sva vaša pitanja u vezi predstojeće intervencije. Operacija kapaka nije izuzetak, a osim razgovora – profesionalni hirurzi će uraditi procenu vaše kože, mišića kapaka, prisutnosti masnog tkiva i sve drugo što je potrebno da bi operacija kapaka prošla u najboljem redu.


Ova vrsta intervencije zahteva veliku preciznost, te je iskustvo hirurga takođe jedan od važnih preduslova. Ukoliko se opredelite za bolnicu “Dr Colić” znajte da ćete imati maksimalnu podršku stručnih, profesionalnih i iskusnih hirurga u svakom smislu pre, tokom i nakon svakog zahvata!


Operacija kapaka u ovoj bolnici sprovodi se prema unapred obeleženom nacrtu i traje otprilike 30 minuta za gornje kapke uz lokalnu anesteziju, i oko 45 minuta za donje kapke uz opštu anesteziju. Višak kože i masno tkivo sa gornjih kapaka uklanja se preko rezova koji se prave u prevoju kapaka, dok se rezovi na donjim kapcima prave odmah uz liniju trepavica ako je potrebno ukoloniti i višak kože. Ako su u donjim kapcima prisutne isključivo masne naslage, nije potrebno praviti rez, već će masnoće biti uklonjene preko vežnjače odnosno unutrašnje strane kapka. Posle operacije, savet je da se 24h stavljaju hladne obloge kako bi se smanjili otoci i modrice, a konce ćete ukloniti nakon otprilike nedelju dana.


Podizanje kapaka – cena intervencije

 

Ukoliko planirate da izvršite korigovanje i podizanje kapaka, cena je nešto što se razlikuje od bolnice do bolnice, a na to utiču faktori kao što su stručnost hirurga, lokacija bolnice, potreba za boravkom u bolnici, vrsta anestezije, da li se radi o operaciji sva četiri kapka i slično. Za podizanje kapaka, cena u bolnici „Dr Colić“ formirana je okvirno i za gornje kapke iznosi 1000€, dok je korekcija donjih kapaka 1200€, a u nju je uključena kompletna usluga. Međutim, ako ste se opredelili za podizanje kapaka – cena će biti tačno precizirana tek nakon pregleda i konsultacije sa odabranim hirurgom! Za sve detalje, najbolje je da zakažete konsultacije i raspitate se o svemu u vezi sa vašom intervencijom, a ovde možete naći kontakt informacije.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar