13.07.2020 Komentari: 0

Šta je maderoterapija?

Maderoterapija je tretman masaže drvetom ili oklagijama za maderoterapiju koje su napravljene od drveta. Sama masaža potiče iz Kolumbije, a poslednjih godina je veoma prisutna i na samom Balkanu. Kada se priča o samoj popularnosti, maderoterapija je najpopularnija u samoj Kolumbiji, a potom u Španiji. Po mnogim izvorima, zemlje balkana su na trećem mestu po popularnosti ove vrlo prijatne i korisne masaže za uživanje i ulepšavanje tela.

Kako se radi madeoterapija?


Kao što je već gore pomenuto, masaža se radi drvenim alatima koji veoma podsećaju na pekarske oklagije pa su otud i dobile naziv oklagije za maderoterapiju. Postoji više vrsta alata i setova, ali zajedničko za sve je da su urađene od drveta i da imaju jako prijatan osećaj u dodir sa kožom. Pored samih oklagija kojima se radi masaža, za tretman maderoterapije su potrebna i ulja za masažu kako bi se otpor smanjio i povećala prijatnost tokom same masaže.

 

Čemu služi maderoterapija?

 

Kao odgovor na ovo pitanje poslužiće i sam naziv ovog tretmana. Kada bi se preveo ovaj termin sa španskog značilo bi lečenje drvetom u bukvalnom smislu. Pored samog lepog osećaja maderoterapija služi i za lečenje odnosno za razbijanje celulita i samih naslaga koje imamo na sebi. Sama masaža podstiče rad limfnog sistema koji je zadužen za izbacivanje toksina iz našeg tela. Kako zbog načina života, ishrane, slabog kretanja, hrane bogate aditivima i slično, u toksini ostaju u našem telu. Zajedno sa masnim naslagama prave naslage koje lične na pomorandžinu koru ili celulit. Masažom se podstiče rad limfnog sistema i pospešuje protok limfe kojim se ubrzava metabolizam i izbacivanju viška masnih naslaga toksina i eliminisanje celulita. Zbog gore napisanog neki ove oklagije zovu i oklagije za celulit, iako se istim pomaže u oslobađanju celulita pa je pravilnije reći anticelulit oklagije. Maderoterapija se preporučuje za opuštanje tela i uma, stimulaciju limfnog sistema, eliminaciju toksina iz organizma i ubrzavanje metabolizma, razbijanje i uklanjanje celulita, zatezanje i druge.

 

Da li je masaža bolna i da li ostaju masnice?

 

Prvih par tretmana može biti bolno, mada i to zavisi dosta od osobe do osobe. Posle par tretmana zajedničko je da bola nema, i da je masaža prijatna i vrlo opuštajuća. Što se tiče samih modrica nisu karakteristične za ovaj vid masaže, ali isto može doći do pojave ukoliko osoba ima prirodno osetljivu kožu ili ukoliko se nestručno koristi oklagija.

 

Koliko traje masaža i koliko tretmana je potrebno?

 

Masaža obično traje oko 30 minuta, a ukoliko se tretiraju stomak i struk obično traje oko 45minuta. Obično se uzima 10 tretmana kao jedna serija, a poboljšanje i rezultati budu vidljivi i posle nekoliko tretmana. Za dugoročnije efekte preporučeno je uraditi bar 2 ili 3 serije sa po 10 tretmana. Periodika tretmana bi trebala da bude svaki dan, ili bar svaki drugi dan.


Autor: Predrag Marčeta
 

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar