05.07.2019 Komentari: 1

Šminka u službi zaštite od sunca

Da bi bile lepe i negovane, žene pribegavaju različitim kozmetičkim tretmanima ili koriste određena sredstva i proizvode za ulepšavanje kao što je šminka, a kada dođu topliji dani – obavezno se u negu uključuju i različiti preparati za sunčanje koji imaju odgovarajuć zastitni faktor. Ali zaštita od sunca trebalo bi da bude naša svakodnevna rutina nege, s obzirom da je sunce uvek tu negde i zrači čak i iza oblaka. Dobra vest je da nisu samo preparati za sunčanje ti koji koži pružaju adekvatnu negu i zaštitu, već je to i fotoprotektivna šminka!

Kada se pomenu preparati za sunčanje, obično je praksa da se oni koriste gotovo isključivo u letnjim mesecima kada je zračenje najjače, pa tada biramo uglavnom one koje imaju veći zastitni faktor (mada ovo zavisi od tipa i boje kože). Tokom ostalih meseci, zaštita od sunca je u drugom planu s obzirom da prevashodno koristimo drugačiji vid nege kao što su dnevne kreme za lice koje često nemaju SPF ili je zastitni faktor vrlo mali. Takođe, pre mislimo o tome koja će šminka bolje ulepšati naše lice, nego što obraćamo pažnju na to da li je našoj koži time obezbeđena i zaštita od sunca, a eventualno se opredeljujemo za tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom koje imaju višestruka dejstva.


Tačno je da klasični preparati za sunčanje ne daju efekat kao šminka, ali je sada tu fotoprotektivna šminka, pa više ne morate da birate između lepote i zaštite! Isto kao što preparati za sunčanje imaju zastitni faktor u rasponu od niskog do veoma visokog SPF, tako šminka koja je stvorena kao zaštita od sunca sadrži supstance koje osim ulepšavanja i prikrivanja nedostataka na licu imaju takođe i zastitni faktor radi sprečavanja neželjenih dejstava sunčevog zračenja. Kada se pomene fotoprotektivna šminka, znajte da to nisu samo tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom, već postoje i puderi sa zastitnim faktorom i to čak veoma visokim SPF 50+! Predstavljamo vam Heliocare tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom, a tu su i puderi sa zastitnim faktorom koji se mogu naći u tri nijanse - svetla, srednja i tamna, a proizvodi su prilagođeni različitim tipovima kože.

 

Za ljubiteljke tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom


Kada birate najbolje tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom, one treba da budu prilagođene vašem tipu kože, boja treba da je približna vašoj prirodnoj boji, a osim toga obratite pažnju na zastitni faktor odnosno njegov broj, da biste znali kolika je jaka njena zaštita od sunca. Sve Heliocare tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom SPF 50 ili više pružaju savršeno prikrivanje svih nepravilnosti na licu uz maksimalnu fotoprotektivnu zaštitu. Sadrže prirodne i aktivne supstance koje prodiru duboko u kožu i sprečavaju njeno oštećenje, a obezbeđuju joj antioksidativna i regenerišuća dejstva. Tu su:

 

  • Heliocare color cream gel SPF 50 bronze ili light varijanta dnevne tonirane kreme za lice sa zaštitnim faktorom 50 prilagođene svim tipovima kože pogodne su za često mazanje, a predstavljaju prirodnu fotoimunoprotektivnu zaštitu kože od UVA i UVB zračenja, pružajući ujedno i idealnu prekrivenosti svih nesavršenosti na vašem licu;
  • Heliocare 360˚ tonirani gel oil-free SPF 50+ u pearl, beige i bronze nijansama imaju laganu i unapređenu „dry touch“ teksturu bez masnih sastojaka, te su namenjeni prvenstveno normalnoj, masnoj i mešovitoj koži lica, pogodni za čestu upotrebu, dok formula obogaćena Fernblock® FC i drugim prirodnim sastojcima pruža najbolju antioksidaciju i regeneraciju lica, uz ujednačavanje tena, prekrivanje nepravilnosti i efekte zdravog i prirodnog izgleda lica.

 

Puderi sa zastitnim faktorom za ljubiteljke kompletne šminke

 

Za sve dame koje ne mogu dan da zamisle bez kompetne šminke, puder je jedan od osnovnih proizvoda koji nanose na lice, te puderi sa zastitnim faktorom predstavljaju idealnu zamenu za njegove klasične varijante, s obzirom da je time licu obezbeđena i zaštita od sunca. Heliocare puderi sa zastitnim faktorom 50/50+ pružaju najveću zaštitu od štetnih posledica zračenja, a sadrže različite prirodne sastojke koji licu obezbeđuju prekrivanje nepravilnosti, negu, kao i antioksidativna i regenerišuća dejstva. Dostupni su u sledećim varijantama:

 

  • Heliocare tonirani nemasni kompaktni puder SPF 50 bronze i light ne sadrži masne supstance, pa je namenjen za kombinovanu i masnu kožu, pogodan za nanošenje na lice i vrat nekoliko puta tokom dana i naravno pre izlaganja suncu;
  • Heliocare kompaktni puder SPF 50 light i bronze pogodan je za negu normalne i suve kože, prekriva nesavršenosti i pruža licu neophodnu zaštitu od UVA i UVB zračenja;
  • Heliocare 360˚ tonirani cushion compact SPF 50+ bronze i beige su puderi sa zastitnim faktorom fluidne, lagane, inovativne „cushion“ teksture, te su jednostavni za nanošenje, a predstavljaju novu kolekciju na tržištu fotoimunoprotektivne šminke. Osim sastojaka koji pružaju idealnu prekrivenosti nepravilnosti, novi puderi sa zastitnim faktorom obezbeđuju mekoću i blistavost kože lica, dok sastojak Fernblock® FC i ostale aktivne supstance obezbeđuju regeneraciju i antioksidantnu zaštitu kože.

 

Bilo da su vaš izbor klasični preparati za sunčanje ili pak fotoprotektivna šminka, kolika god da je visoka njihova zaštita od sunca, ipak se preporučuje da izbegavate izlaganje suncu u periodu kada je zračenje najveće, a ako vas obaveze baš u to vreme nateraju da boravite napolju – potrudite se da pre izlaganja suncu na lice i druge delove tela nanesete proizvode koji imaju što veći zastitni faktor, nosite odeću koja će vas dodatno zaštititi, a takođe se obezbedite sunčanim naočarima i šeširom ili kačketom kako biste sprečile različita oštećenja!


Autor teksta: Biljana Radojčić

Povezane teme:  

Komentari(1) Napiši komentar

  1. m

    medsestra

    Odgovori

    02.09.2019 18:00

    sminka i sunce nikako! drage moje damice pre nego sto se nasminkane uputite u vas baldahin procitajte ovaj tekst da ne bilo kasno www.srbijaspace.rs/blog/kako-se-suncati-ovog-leta-1347.html

Ostavi komentar