20.03.2018 Komentari: 0

Kako se skladno i zauvek gube kilogrami?

Da li je moguće smršati zauvek i skladno? Da li je moguće da se kilogrami ne vrate? Da li je moguće da kada jednom smršamo, onda tu liniju održavamo i u narednim godinama? Saznajte u nastavku.

Naravno da je moguće. I naravno da su mnogi uspeli. Oni koji se stalno "bore" sa kilogramima, često prave greške koje su tako standardne i očekivane. Dakle, svi mogu da smršaju i svi mogu da održavaju skladnu težinu, odnosno željenu težinu, samo ukoliko poštuju određena pravila. Odnosno, uspostave jedan način života.


Trudite se da jedete što manje štetne hrane


Možda ćete ovo lakše prihvatiti od neke vrste dijete. Dijete su kratkotrajne, njihovi rezultati su vidljvi ubrzo, ali se kilogrami vrlo brzo vrate, jer se i vi vratite starom načinu života. Dakle, probajte da prilgadite hranu svojim potrebama. Nemojte sebi da uskraćujete stvari, odnosno hranu koju mnogo volite, ali pokušajte da je jedete manje. Ako na primer obožavate slatkiše potrudite se da ih ne jedete baš svaki dan ili se potrudite da ih manje jedete u toku dana. Znači, nemojte skroz da ih izbacite, već shvatite da vam se nekada slatkiši ne jedu iz neke potrebe, već vam se jedu zbog toga što ste nervozni, nezadovoljni i slično. Isto je i sa ostalom hranom. Nemojte mnogo da razmišljate o hrani, već unosite onoliko hrane koliko vam je potrebno. Ako baš i niste vezani za neku lošu hranu i visokokaloričnu, onda je jednostavno izbegnite. I kada jedan period naviknete da je izbegnete sve će vam kasnije biti lakše i to ćete kasnije i održavati. 

 

Budite redovni u vežbanju ili bilo kojoj drugoj fizičkog aktivnosti


Dakle, samo redovnost i upornost se isplate. Naviknite svoj organizam i svoje telo na vežbu. Ne morate da uplatite teretanu, privatnog trenera, ne morate striktno da idete na neke programe. Uključite muzike i igrajte kao "ludi", šetajte, pešačite, vozite biciklu, penjite se uz stepeni, nemojte liftom. Sve su to neke sitnice, ali sitnice koje i te kako mogu da nam znače da naše kilograme izgubimo, odnosno da nam se nikada ne vrate. Važno je da vaše telo naviknete na vežbu, da ga naviknete tako da mu to postane potreba, da vam je loše kada ne vežbate. E to je jako važno. Na kraju krajeva preskačite vijaču, osmislite neki program koji isključivo vama prija. Ako ne volite da trčite - nemojte, uvek ima drugih metoda koje će dati najbolje rezultate i odgovor na pitanje na koji način ostvariti najbrže mršavljenje.


Počnite da idete na terapije poput elektrostimulacije mišića


Mnoge terapije u kozmetičkim salonima i te kako mogu da nam pomognu da se izborimo sa viškom kilograma. Naravno, uz prethodna dva saveta i ova opcija će biti i te kako isplativa i korisna. Elektrostimulacija mišića sve je popularnija i vrlo je jednostavna. Elektrostimulacijom mišića pokreću se i oni mišići koji su "uspavani" i koje treba prodrmati. Na taj način, pod uticajem strujnih talasa, koje omogućava elektrostimulacija mišića, oni se pokreću i rade, a samim tim omogućavaju lakše mršavljenje. Elektrostimulacija je prilagođena za predeo butina, stomaka i bokova. Zapravo na svim onim delovima na kojima se stvaraju najkritičnije naslage kilograma i sala. Važno je da ukomponujete ova tri elementa, jer samo tako možete trajno da održite kilažu koja vam odgovara. Vežbanjem i ishranom ćete izgubiti kilograme, elektrostimulacija mišića će vam pomoći da izgubite celulit i na bolji način izdefinišete svoje telo.

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar