03.08.2020 Komentari: 0

Elegantne frizure sa kojima nema greške

Da li vam je poznat trenutak u kome ste pronašle idealnu haljinu i cipele, ali ne znate šta vam je činiti sa kosom? Potrebno je da se doterate za određeni događaj, ali koje se to svecane frizure uklapaju uz vašu toaletu? Ne brinite. Za vas danas imamo nekoliko predloga kada su elegantne frizure u pitanju sa kojima ne možete pogrešiti. 

foto: depositphoto.com

Zalizana niska punđa

 

Bilo da imate dužu ili kraću kosu, najvažnija stvar jeste nega. Kao što pre šminkanja nanosimo kremu, isto je tako potrebno svakodnevno negovati kosu kako bi bila jaka i zdrava. Tek tada možemo da razmišljamo o različitim frizurama. Ukoliko je vaša kombinacija svedena i sofisticirana, želite da delujete odmeno i damski, onda je niska punđa najbolje rešenje. Za svecane frizure obično izdvajamo vreme kod frizera, ali ovo je jedna od onih frizura koju možete u svakom trenutku napraviti i same i izgledati kao milion dolara. Razdeljak možete napraviti po sredini ili ga pomeriti u stranu, izbor je vaš. Razdeljak po sredini je klasika koja nikada ne izlazi iz mode, a ukoliko želite retro stil i malo promene, birajte razdeljak sa strane.

 

Visoki konjski rep

 

Za sve pripadnice lepšeg pola koje vole podignutu kosu, ovo je idealno rešenje. Kada su elegantne frizure u pitanju, potrebno je opredeliti se za onu koja će ispratiti garderobu. Sa konjskim repom nema greške. Odlično će se uklopiti kako uz kratke, tako i uz dugačke elegantne haljine. Ono uz šta će se posebno istaći jeste odelo. Ukoliko nemate ideju koju biste frizuru napravile uz pantalone i sako – opredelite se za konjski rep. Izdužiće figuru, otkriće vrat i učiniće da izgledate božanstveno. Ova frizura idealna je za sve dame koje imaju nemirnu kosu i žele da svaki pramen konačno bude na svom mestu.
 

 

Opuštena pletenica


Pletenice se obično poistovećuju sa romantikom, a kako frizure za svadbu treba da budu upravo takve, ovo je jedan neiscrpan izbor inspiracije. Ukoliko želite da pokažete svoju raskošnu i dugačku kosu, ovo je pravi izbor za vas. Izbora je mnogo – rajf od pletenice, opuštena riblja kost, pletenica koja pada na jedno rame, lagani talasi koji će samo ovlaš prednje pramenove skupiti pozadi u pletenicu... Sa ovom frizurom nema greške, jer ćete biti sređene i doterane, a u istom trenutku imaćete slobodu pokreta, ništa vas neće zatezati, a ako se neki pramen i pomeri sa svog mesta – izgledaće da ste to tako namerno hteli.

 

Lagani talasi

 

Kada su frizure za svadbu u pitanju, ovo je jedan od češćih izbora mlade. Prednosti ove frizure su te što ćete samo jedim lepim rajfom od kristala ili zanimljivom šnalom učiniti da se razlikujete od svih drugih. Bilo da se udajete ili idete na nečije venčanje, postoji još jedan trik da ovu frizuru personalizujete. Prednje pramenove možete zalizati i ukosnicama zakačiti iza uveta. Na taj način lice će biti slobodno i otvoreno. Velikim minđušama možete začiniti sve, pa će ova frizura i ovaj look izgledati sve samo ne obično i svakodnevno. 


Frizura zvana „mokra kosa“

 

Za sve one dame koje žele da izgledaju izazovno, ovo je idealna frizura. Vrlo često je možemo videti na crvenom tepihu, pa zašto je onda ne biste isprobale? Ovu frizuru takođe možete napraviti same kod kuće i biće vam potrebno svega nekoliko minuta. Napravite razdeljak po želji, ili pak začešljajte kosu ka nazad. Stavite dovoljno gela, kako bi kosa u potpunosti izgledala mokro. I to je sve. Svecane frizure ne moraju iziskivati mnogo vremena i napora. Dovoljno je samo malo truda i izgledaćete senzualno i zavodljivo.

Frizure za svadbu, odnosno svecane frizure uopšte, treba pre svega da budu u skladu sa vašim senzibilitetom. Ukoliko volite kontrolu, izaberite neku varijantu podignute kose. Ukoliko pak volite svoju raskošnu kosu i želite da je istaknete, opredelite se za talase ili opuštene pletenice iz kojih će viriti pramenčići. 

Autor teksta: Sara Kulić

Povezane teme:  

Komentari(0) Napiši komentar

Ostavi komentar